Yhteystiedot

Kirsi Rainio
Voittolantie 81 19370 Nuoramoinen
kiratin.kennel@kolumbus.fi
040-7244557
fax. 037179811

Me / About us


 w_ja_w.jpg lars-oke.jpgsiat.jpg

Perheeseemme kuuluu minun (Kirsi Rainio) lisäkseni rakas aviomieheni puuseppä Atte Rainio sekä 7 lasta. Kotona asustaa tällä hetkellä kaksi valkoistapaimenkoiraa, Saksantuonti Wiivi sekä Rommi, Wandan poika I-pentueestamme. Mieheni kasvattaa lisäksi villisikoja.

Asumme v. 1850 rakennetussa hirsitalossa Sysmän Ravioskorvessa. Täällä ovat myös kennelimme, sekä mieheni puusepänverstas Puupaja poppeli Oy.

Itse olen ollut koirien parissa miltei koko ikäni. Sain ensimmäisen oman koirani, spanielin nimeltä Sandra, ollessani 7-vuotias. Seuraava koirani oli palveluskoira Collie Niittykasteen Casanova, jonka kanssa käytiin jonkin verran näyttelyissä, sekä myös koulutuskentillä. Sieltä nuoruusvuosien koulutuskentiltä jäivätkin mieleen ne mustat parrakkaat kovaääniset koirat jotka autosta harjoituksiin tulleessaan saivat minut - pienen tytön - hurmokseen.

Siinä lienee mittään epäselvyyttä. Ensimmäinen "oma" koirani kotoa muuton jälkeen oli luonnollisesti Suursnautseri Liebens Centurio "Jesse", kasvattaja Pia Saarikangas. Jessen kanssa kisattiin jäljellä. Sen jälkeen tulivat Liebens Elantra, jonka kanssa harrastettiin raunioita. Sitten Liebens Isaminta, jonka kanssa kisattiin jäljellä ja vielä Liebens Harmattan "Pax". Noina vuosina käytiin myös joitakin näyttelyitä riiseneiden kanssa

Kerran, olisikohan ollut vuonna 1994, kun sattumoisin ennen riiseneiden arvostelua kehässä juoksivat pienet mustat, apinaa muistuttavat karvaiset otukset... Affenpinserit! Silloin päätin että, jonain paivänä haluan tuollaisen!

affenit.jpg 

Syksyllä 1997, kahden vuoden odotuksen jälkeen sain ensimmäisen Affenpinseri narttuni Alisan. Vuotta myöhemmin ostin uroksen Seibrin Amorin. En ostanut urosta jalostusta ajatellen, mutta siinä hiljaa se ajatus kasvatustyöstä kypsyi. Ensimmäinen A-pentueemme syntyi tammikuun pakkasiin 2000. Kennelnimen Kiratin haimme pian ensimmäisen pentueen jälkeen. Nimi tuli meistä molemmista (Kirsi ja Atte), se kuulosti hyvältä. Meille myönnettiin kennelnimi ja sen jälkeen kasvatimme pienimuotoisesti Affenpinseripentueet A-F Kiratin-nimellä. Viimeinen Affenpinseripentue syntyi vuonna 2006.

Täällä lisää Affenpinsereistämme!

Perhe kasvoi ja lapset lisääntyivät lisääntymistään..... Ja pian minun oman harrastuksen tarve nousi taas uudelleen esiin. Päätin hankkia itselleni harrastuskaverin. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin valkoiseenpaimenkoiraan, joka soveltuu harrastuskaveriksi ja elämään tällaisen lapsilauman kanssa. Ensimmäinen valkoinenpaimenkoirani tuli Anita Riekin Veshukan-kennelistä. Veshukan Sirra onkin erinomainen rotunsa edustaja sekä luonnollisesti kennelimme kantanarttu valkoisenpaimenkoiran kasvatuksessa.

Nyt valkoisiapaimenkoiria on omistuksessani jo aika monta. Vuonna 2010 syntyeestä G-pentueesta alkaen kennelimme on kasvattanut vain valkoisiapaimenkoiria.

wiivi_seuraa.jpg

Kiratin-pennut kasvavat kotioloissa ja tottuvat syntymästään saakka erilaisiin elämän ääniin. Ne ovat osa perhettä sen aikaa kun asuvat täällä meillä. Myymme pennut vain ja ainoastaan vastuuntuntoisiin koteihin. Olemme kasvattiemme perheitä varten jos he apua tarvitsevat. Seuraamme mielellämme kasvattiemme elämää.

Kasvatustyössämme keskitymme jalostamaan rodunomaisia yksilöitä. Meille on tärkeintä luonne sekä terveys, kauneus saa tulla kaupanpäälle. Koiralla täytyy kuitenkin olla rodunomainen ulkomuoto, joka soveltuu harrastamiseen ja jokapäiväiseen elämään.

 

lapsi.jpg